info afghaanse windhond/uiterlijk/leeftijd/verzorging

 

De Afghaanse Windhond wordt vaak wel 13 jaar, maar kan met de juiste verzorging en voeding ook wel 15 jaar worden.

Een vrouwtje in goede conditie is 60 – 64 cm en een mannetje 70 – 74 cm. In goede conditie weegt het vrouwtje tot 25 kg en het mannetje 30 kg.

Het ras heeft een goed, maar gereserveerd karakter. Deze honden zijn loyaal en zeer gemakkelijk in de omgang als ze eenmaal volwassen zijn, maar dat wil niet zeggen dat ze als puppy’s niet hun ‘momenten’ hebben. Over het geheel genomen is dit echter een ras dat heel goed met kinderen kan omgaan. Of hij nu als puppy of als volwassen hond bij een gezin komt, hij zal zich gemakkelijk aanpassen aan de gang van zaken in het huishouden. Laat een Afghaanse windhond nooit los lopen want als ze eenmaal een doelwit in het vizier hebben, doen de oren niet meer mee!

Een goed omheind terrein is een absolute must voor dit ras, hun scherpe ogen zullen ze anders vaak in de problemen brengen. Hun vacht heeft regelmatig verzorging en een bad nodig en veel beweging. Ze hebben de juiste voeding nodig als ze in de groei zijn en er moet altijd vers schoon water voor ze staan.

omgang kinderen indien ze het gewoon zijn als puppy.

 

meer info ::http://www.nvow.nl/Afghaanse-windhond/afghaanse-windhond-rasinformatie.html

Maak jouw eigen website met JouwWeb