info beagle/uiterlijk/karakter/vacht/opvoeding

 

leeftijd 11 tot 13 jaar

Schofthoogte: 33 - 40 cm
Gewicht: 10 - 18 kg

De Beagle zit vol energie en is een geweldige gezinshond. Ze zijn zeer levendig, actief en hebben zoals gezegd veel energie en bij een goede socialisatie is het een geweldige kindervriend. Dit ras is alert en heeft een evenwichtig temperament en mag nooit tekenen van agressie of angst vertonen. De Beagle kan heel ondeugend en zeer gedurfd zijn.

Beagles moeten dagelijks geborsteld worden om de dode of losse haren te verwijderen. Naar beneden vegen met een vochtige handdoek moeten volstaan als bad. De oren van dit ras moeten op een regelmatige basis worden schoongemaakt, aangezien dit ras gevoelig is voor pijnlijke oren of oorontsteking.

De Beagle is een jachthond met een vacht van middelmatige lengte maken en daardoor eenvoudig in onderhoud. Het haar moet dicht op het lichaam liggen en moet stug zijn, nooit zacht of zijdeachtig. 

De Beagle is erg intelligent en zeer enthousiast en is een geweldige hond om mee te werken. Echter, ze hebben de neiging om snel interesse te verliezen als ze een geur oppikken en die willen volgen. Mede door dit is een gehoorzaamheid training zeker handig. Als de Beagle goed wordt opgeleid, luisteren ze erg goed. Als ze niet goed getraind worden, negeren ze de baas en dit is een groot probleem.

 

De Beagle is vrij actief en houdt van lange stevige wandelingen. Aangezien ze een zeer sterk jachtinstinct hebben, moet dit ras altijd aangelijnd worden of in een omheind gebied lopen. Vanwege het grote uithoudingsvermogen worden dagelijkse wandelingen zeker aanbevolen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb