info/uiterlijk/verzorging/beweging/leeftijd

 

De Curly Coated Retriever is van de vier Engelse retrieverrassen de minst bekende. De exacte oorsprong van de Curly Coated Retriever is niet helemaal duidelijk. Er wordt aangenomen dat de basis van het ras ligt bij de, inmiddels niet meer bestaande, Engelse Water Dog gekruist met andere rassen. Waarschijnlijk met voorlopers van de Labrador Retrievers, Setters en de Barbe.

De Curly Coated Retriever is een oud, waarschijnlijk het oudste, retrieverras, verwant aan andere krulharige waterhonden. Hij is wat je noemt 'ouderwets': zijn oorsprong ligt in een periode dat nog niet alles snel, snel hoefde. De Curly doet er lang over om volwassen te worden, lichamelijk maar ook geestelijk. Vroeger wilde men honden die zelf konden nadenken. De Curly is intelligent en wil graag z'n eigen weg gaan, hij is eigenzinnig en soms best hardleers. Slaafsheid is hem vreemd. Het duurt soms even eer hij ‘will to please’ ten toon gaat spreiden; het kan wel eens veel moeite kosten die aan hem te ontfutselen.

Anders dan z'n wat ruige uitstraling doet vermoeden is de Curly een gevoelige hond, de een wat meer dan de ander. Over het algemeen vraagt de Curly Coated Retriever om een vrij zachte, maar wel doortastende en consequente aanpak. Hij is slim en serieus, maar met gevoel voor humor. Lang blijft hij z'n baas uittesten of bepaalde verboden nu echt wel zo gemeend waren. Als Curly-eigenaar moet je over uithoudingsvermogen beschikken, kalm en flegmatiek zijn en vertrouwen op de goede uitkomst. Bij een driftige, bitsige baas trekt de Curly Coated Retriever aan de rem en blokkeert

Lichaam bedekt met een dikke massa kleine, strak gekroesde krullen, die dicht tegen de huid aan liggen, vanaf de jachtknobbel tot aan het puntje van de staart. Geen ondervacht of kale plekken. Overal elders is het haar kort. De vacht van de Curly Coated Retriever is erg gemakkelijk te verzorgen. Kammen mag niet, nat masseren en knippen wel.

De Curly Coated Retriever reu heeft 68,5 centimeter schouderhoogte, de teef 63,5 centimeter. Gewicht van de Curly Coated Retriever reu en teef is 30-35 cm.

leeftijd 11 tot 13 jaar

 

bron : meer info: https://www.dierendokters.com/honden/rassen/curly-coated-retriever

                           http://www.curlycoatedretriever.net/

Maak jouw eigen website met JouwWeb