1. uiterllijk

2.waar leven ze

3. voeding

4. het broeden

5. leeftijd

6.soorten

 

 

 

de keizerpinguïn is de grootse soort,lichaamslengte is gemiddeld 110 cm,en een gewicht van 22 tot 37 kg.

de verschillende soorten zijn  ,kinbandpinguïn  ,koningspinguïn  ,keizerpinguïn  ,dwergpinguïn

Sommige soorten pinguïns hebben meer dan een gewone naam. De kinbandpinguïn wordt ook wel ringbandpinguïn en baardpinguïn genoemd. Dit kan erg verwarrend zijn. Om het eenvoudiger te maken, geven wetenschappers alle dieren en planten een wetenschappelijke naam, die haast nooit wordt veranderd. Dit voorkomt verwarring tussen mensen uit verschillende landen, die misschien niet dezelfde namen voor dezelfde soort gebruiken. De wetenschappelijke naam van kinbandpinguïn is pygoscelis antarctica.

Het lichaam van een pinguïn is zeer geschikt voor het bewegen door het water. De gestroomlijnde vorm lijkt op die van zeezoogdieren zoals robben, dolfijnen en walvissen. Wanneer een pinguïn jaagt, maakt hij zijn lichaam nog gestroomlijnder door zijn kop tussen zijn schouders te trekken en zijn lichaam te houden.
Pinguïns hebben van alle vogels misschien wel de meest bijzondere vleugels. Terwijl de vleugels van de meeste vogels bedoeld zijn om te vliegen, zijn die van de pinguïn ervoor om te zwemmen. Pinguïns zwemmen door hun platte vleugels –of vinnen op en neer te slaan, waardoor het lijkt alsof ze door het water vliegen. De vleugelbotten zijn aan elkaar gegroeid om de vinnen stijf en stevig te maken.
Pinguïns zijn niet alleen perfect gebouwd om te zwemmen, maar ook kunnen ze goed warm blijven. Ze hebben een dikke vetlaag, of blubber, vlak onder hun huid. De meeste zijn zelfs zo goed beschermd tegen de kou dat ze soms oververhit raken.

Pinguïns leven op de zuidpool. Ze leven altijd langs de kust, niet meer dan een paar kilometer landinwaarts. Er leven geen pinguïns op de noordpool of op het noordelijke halfrond van de aarde. Maar toch is het een paar soorten pinguïns gelukt om naar het noordelijke deel richting de evenaar te gaan. Maar ook deze pinguïns leven in de koudste wateren die ze kunnen vinden. In de warme zeeën zijn haaien en anderen vissen, die op jacht zijn en zo groot zijn dat ze iedere voorbijgaande pinguïn te pakken krijgen.
Verschillende pinguïnsoorten zijn op het zuidelijke deel van de aarde gevangen genomen en in het noordelijke deel van de aarde los gelaten, vaak bij het noorden van Noorwegen, in de hoop dat ze daar zouden wennen. Maar deze experimenten zijn elke keer mislukt. Na een paar weken waren de pinguïns verdwenen. Misschien hebben sommigen geprobeerd naar het zuiden terug te gaan. Andere zijn waarschijnlijk opgegeten door beren en vossen, die in het noordpool gebied leven.
Alleen wordt het zuidpoolgebied bedreigd door het broeikas effect als het zo door gaat sterft de pinguïn uit.

Aan de grootte en de vorm van de snavel kun je zien wat het favoriete voedsel van een pinguïn is. Konings- en keizerspinguïns, die vooral op pijlinktvis jagen, hebben een lange, tangvormige snavel waarmee ze hun langgerekte, snelle prooi kunnen vangen. Kleinere pinguïns die vooral vis en krill eten, hebben kortere, stompere snavels. Een pinguïn heeft stekels op zijn tong om vis vast te houden.
Ten opzichte van hun grootte kunnen pinguïns enorme hoeveelheden voedsel eten. Zo zijn er pinguïns die tijdens één jachtpartij bijna 4 kg pijlinktvis hadden gegeten. Het gemiddelde gewicht van zo`n pinguïn met een lege maag is amper 5 kg, dus zo`n pinguïn had zijn gewicht bijna verdubbeld. Maar pinguïns kunnen ook goed overleven zonder voedsel. De meeste soorten kunnen wekenlang zonder voedsel wanneer ze in de rui zijn en dus niet kunnen jagen.

Op één soort na broeden alle pinguïns één keer per jaar. De meeste pinguïns komen aan het eind van de lente samen in hun broedkolonies om te paren, eieren te leggen en hun jongen groot te brengen. Enkele soorten doen het anders. Keizerpinguïns bebroeden de eieren de hele winter lang. Pinguïns leggen hele kleine eieren voor hun lichaamsgrootte. Maar pinguïneieren zijn wel bijzonder sterk. Ze hebben een hele dikke eierschaal. Zwakke eieren zouden niet lang heel blijven.

Pinguïns moeten ook uitkijken voor eierdieven. Meeuwen, jagers en ijshoenders, zijn vaak opzoek naar onbewaakte of verlaten eieren om te eten. Kleine kuikentjes zijn ook kwetsbaar als ze niet genoeg in de gaten gehouden worden.

De meeste pinguïns hoeven hun eieren maar een paar weken warm te houden voordat ze uitkomen. Maar de grote pinguïns doen veel langer over het broeden, soms wel 55 tot 65 dagen.

Wanneer pinguïnkuikens uit het ei komen, zijn ze bedekt met fijne donsveren en zitten hun oogjes nog dicht. De jongen hakken de dikke schaal open met behulp van hun eitand, een korte, scherpe stekel aan het einde van de snavel. De eitand valt vlak na het uitkomen uit. Pinguïns hebben honger vanaf het moment dat ze ter wereld komen. Op het begin houdt één ouder het kuiken warm en zoekt de andere ouder voedsel. Deze periode gaat door tot het jong klaar is om het nest te verlaten. De snelste kuikens doen die na 50 dagen. pinguïns worden zo'n 15 jaar.

 

 

verschil tussen koningspinguïn en keizerpinguïn 

Grootste pinguïns, bestaande uit 2 soorten: de keizerspinguïns en de koningspinguïns. Men kan de twee soorten moeilijk met elkaar verwarren hoewel ze uiterlijk wel op elkaar lijken: beide hebben een gele of oranje vlek op de keel en hals. Keizerspinguins zijn groter en dikker en komen enkel voor op en rond het Antarctische continent terwijl men koningspinguïns veel noordelijker vindt. 

 Deze 2 soorten zijn de enige pinguïns die slechts 1 ei leggen en geen nest bouwen. Ze broeden het ei uit op hun poten. De pinguïns hebben een kale plek op de buik waardoor het ei en later het kuiken warm wordt gehouden onder de met veren bedekte huidplooi. Toch bestaat er veel verschil in het broedgedrag van beide soorten.

Beide soorten horen bij de pinguïns in de koude streken, d.w.z. dat ze leven in polaire en/of subpolaire oceanen.

het zijn trekvogels, omdat de keizerpinguïns in de zuidelijke zomer (Jan-Maart) noordelijker trekken op zoek naar voeding en de

koningspinguïns tijdens de lange wintermaanden (mei-aug) naar het zuiden (richting Antarctica) ver van hun kolonie in zee trekken.

 

 

 

keizer pinguïn                                                                                                              kinbandpinguïn

koningspinguïn 

 

 

dwergpinguïn

lid worden Facebook,hier kan je foto's en info over dieren en wilde dieren zettenh,klik op de link

https://www.facebook.com/groups/272538789822837/?ref=group_browse_new

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen