info amerikaanse bulldog/karakter/beweging/vacht/leefftijd

 

De Amerikaanse Bulldog is een atletische , temperamentvolle stabiele middelgrote tot grote hond die grote kracht ,snelheid en zelfverzekerdheid uitstraalt. Het totaalbeeld is dat van oplettende en intelligente hond. Het stoere en krachtige maar compacte lichaam is bij de reuen karakteristiek gespierder en geblokter dan bij de teven die wat fijner gebouwd zijn. 
Er worden twee types onderscheiden, het classic type die wat grover en massiever is en het standaard type een slanker atletische type.

De Amerikaanse Bulldog is een krachtige, atletisch gebouwde hond. De Amerikaanse Bulldog is sterk bespierd en heeft goed bone. Het lichaam is iets langer dan hoog. De borst is diep en matig breed met voldoende ruimte voor hart en longen. De ribben zijn goed gewelfd. De toplijn loopt iets op, vanaf de schouders naar de brede rug. De voorbenen zijn zwaar van bot en gespierd. De schouders zijn sterk en het schouderblad ligt goed schuin. De achterbenen zijn breed en bespierd. De hals is lang genoeg om te kunnen werken, maar kort genoeg om krachtig te zijn. De nek is goed bespierd en op het breedste punt bijna zo breed als het hoofd. De nek mag niet te kort en te dik zijn.

De American buldog is heel goed is in het beoordelen van de omstandigheden. Hij is alert, stoer en kent geen angst echter zonder agressief te zijn. Agressie hoeft ook niet opgewekt te worden, want als ingrijpen van de hond nodig mocht zijn, dan doet hij dat uit zichzelf en naar behoren. Naar andere honden kunnen American bulldoggen dominant zijn, maar bij een goede socialisatieperiode is dit goed op te lossen. De American bulldog is een rustige hond, zoals elke dog doet hij het in huis rustig aan. Van nature kunnen deze honden heel goed met kinderen omgaan. Als pup kunnen ze tegen een stootje en als volwassen hond is het een echte kameraad. 
Hun liefde voor de baas en diens gezin staat vast en is onomstreden.

Een American bulldog is een working breed en heeft veel energie, gaat graag uit wandelen, fietsen, zwemmen.
Ben je een sportief type dan is dit de juiste keuze.

Makkelijke hond, heeft praktisch geen verzorging nodig.
Af en toe een borstelbeurt is genoeg.

De schofthoogte van de reu moet liggen tussen de 56 en 71cm en het gewicht tussen de 31 en 55 kg Voor teven ligt de hoogte tussen de 50 en 66 cm en het gewicht tussen de 27 en 45 kilo. 
Het gewicht moet in proportie staan tot de hoogte en het lichaamstype. De honden moeten in goede conditie zijn en zeker niet te vet of te mager

levensverwachting tussen 10 a 13 jaar

 

bron : meer info : http://www.hondenrassen.nl/rassen/amerikaanse-bulldog/

Maak jouw eigen website met JouwWeb