* info kangoeroeratten/nest/paring/broeden/het jong/soorten

 

h et zijn nachtdieren die leven in bossen of plaatsen waar veel bomen staan.  Tijdens de dag blijven ze liever in hun nest dat gemaakt is van gras en twijgjes.  Het zit meestal in een holle boomstam of onder afhangende takken.  Om het nest te bouwen, sleuren ze bladeren en takjes met hun staart mee.  Soms gebruiken ze ook het hol van andere dieren.  De dieren leven meestal alleen of in losse groepjes.  Ze kunnen net als de kangoeroes lopen op 4 poten, maar vluchten weg al springend op hun achterpoten. 

Borstelstaartkangoeroeratten hebben een brede kop, een korte bek en vaak een "borstel" van lange haren op de staart. De neus is naakt.

Ze zijn 's nachts actief, leven op de grond en eten over het algemeen vooral schimmels. Ze paren het hele jaar door; vrouwtjes kunnen per jaar tot drie jongen krijgen.

 • De gravende Bettong is de enige gravende kangoeroe in zijn soort 
 • Ook wel bekend als Lesueur rat kangoeroe, de gravende Bettong is gelijkaardig in verschijning aan een rat.

 • Feiten over dit dier

   

  Brush-tailed Bettong is een klein macropode spedies, van de kop naar het einde van zijn lichaam meet 30-38cm, plus de staart die ongeveer 29-36cm lang. Zijn vacht is dicht en lang met een rijke grijsbruin grading en een bleke bruin kleur  of wit op zijn buik. Aan zijn voeten heeft lichtbruine stekelige haren en lange klauwen. Zijn lange grijpstaart heeft een zwarte, borstel-achtige crest langs het bovenste deel naar het einde toe. In tegenstelling tot veel soorten dieren de mannelijke en vrouwelijke-Brush tailed Bettong er hetzelfde uitzien. Brush staart Buidelkonijnen zijn strikt nachtdieren , rust gedurende de dag in de goed gemaakte en verborgen nest bestaat uit gras en boomschors.

   

  Brush tailed Bettong zijn solitaire dieren. De enige keer dat ze samen zijn gevonden is tijdens de balts en paring. Ze broeden het hele jaar door en geeft geboorte aan haar eerste jong op de leeftijd van 170-180 dagen. Ongeveer 21 dagen na de paring het vrouwtje zal bevallen van een of twee jonge, hoewel ze altijd met één te verhogen. De jonge verblijf in buidel van hun moeder voor ongeveer 98 dagen tot volledig ontwikkeld. De jonge wil vervolgens delen haar nest en zogen van haar tot de volgende baby de zak verlaat en haar plaats inneemt. Het vrouwtje zal jonge produceren elke 100 of zo dagen na die tijd voor de rest van haar 4-6 jaar leven.

   

  In het wild,hebben  kangoeroerattren  geen water drinken of eten elke groene plant materiaal. Ze zijn in de eerste plaats fungivorous, hun voedsel grotendeels bestaande uit de vruchtlichamen van ondergrondse schimmels, aangevuld met bollen, knollen, zaden, insecten en hars, waarschijnlijk van Hakea struiken

  soorten zijn : klik  op de link .

  rode kangoeroerat

  gilberts potoroe

  borstelstaartkangoeroerat

  Tasmaanse borstelstaartkangoeroerat

  woestijnkangoeroerat

  woestijnkangoeroerat

  lesueurborstelstaartkangoeroerat

  grootpootpotoroe

  breedkopkangoeroerat