info alaskan malamute/uiterlijk/gedrag

 

De alaska-malamute is een hondenras. Deze sledehond is vernoemd naar een Inuitstam in Alaska, de Mahlemuts. Het ras wordt al generaties lang gebruikt voor het trekken van sleden met zware vrachten.

GewichtVrouwelijk: 32–38 kg, Mannelijk: 36–43 kg
HoogteVrouwelijk: 56–61 cm, Mannelijk: 61–66 cm
KleurenZwart-wit, Sable en wit, Rood-wit, Gray & White, Seal & wit, Bruin-wit
levensverwachting: 10 tot 12 jaar.

Als je eerst een Alaskan Malamute ziet, is het makkelijk om onder de indruk te zijn van zijn grote gestalte, wolfachtige gezichtsmarkeringen, en een enorme pluimvormige staart die op je wappert. Het wordt vaak aangenomen dat Malamutes deel wolf zijn. Ze kunnen een wolf op tv of in de film spelen, maar in feite zijn ze allemaal huisdier.

De Alaskan Malamute bezit enorme kracht, energie, uithoudingsvermogen, onafhankelijkheid en intelligentie. Hij was oorspronkelijk gepoogd om zware sleeën over lange afstanden te trekken, evenals zeehonden en ijsberen te jagen. Alaskan Malamutes is nu voornamelijk geselecteerd voor een gezelschapsspeler, met daarin diverse hondensporten, waaronder conformatie, gehoorzaamheidskompetitie, weight pulling, skijoring, backpacking en recreatie sleeën.

Wanneer hij niet 'wooing' of je op je inlineschaatsen trekt of tv met je kijkt, slaat hij waarschijnlijk het afval op, surft je keukenbalken voor iets goeds te eten of graaft een leuk koel gat in de achtertuin.

Malamutes beschouwen iedereen die ze ontmoeten als hun vrienden. Als u op zoek bent naar een waghond, is dit niet het ras voor u. Een grootte van een Malamute zou een indringer kunnen afschrikken, maar dat gaat over de enige bescherming die je van hem krijgt.

Alaskan Malamutes hebben het beste in situaties waarin ze veel ruimte en mogelijkheden hebben om te oefenen, zodat ze niet vervelen en onrustig worden. Hun zelfstandige aard laat ze vaak als koppig of stom, maar hun intelligentie schijnt door de juiste training . Als de Alaskan Malamute het juiste ras voor u is, geeft hij u jarenlange plezier als actieve playmate en metgezel die zijn puppy joie de vivre goed in het volwassen leven houdt.

  • Niet aanbevolen voor de eerste keer hondenbezitter, omdat hun intelligentie gecombineerd met koppigheid kan ze een uitdaging voor iemand die niet vaardig is in honden gedrag.
  • Malamutes zullen uitdagen voor alfa of top positie in het huishouden. Iedereen die bij de hond woont moet in staat zijn om dit goed te behandelen en alle familieleden duidelijk te bepalen als een hogere ranking dan de Malamute.
  • Alaskan Malamutes zijn beruchte graven . Elke omheining moet begraven worden, zodat ze niet uit hun tuin kunnen graven.
  • Alaskan Malamutes zijn een krachtige, onafhankelijke hond die, indien niet goed opgeleid of uitgeoefend , destructief of verveeld kan worden .
  • Met vroege socialisatie en training kan Malamutes leren om samen met andere honden en indoor katten te gaan. Ze zullen outdoor katten en andere kleine dieren zien als eerlijk spel.
  • Hun hoge prooi rijden kan ertoe leiden dat een Malamute kleine dieren, met inbegrip van vogels, eekhoorns, katten en zelfs kleinere honden, stalkt en doodt. Ze moeten goed gesocialiseerd worden en geïntroduceerd worden aan andere gezelschapsdieren.
  • Alaskan Malamutes schuur zwaar tweemaal per jaar. Hun dikke dubbele jassen zijn niet geschikt voor hete klimaat.
  • Over het algemeen een rustig ras, Malamutes schiet zelden. Ze houden gesprekken met u, die zich uitdrukkelijk uitdrukken met "woo woo" geluiden of luide, uitgebreide huiltjes.
  • Om een ​​gezonde hond te krijgen, koop nooit een puppy van een onverantwoordelijke fokker, puppymolen of dierenwinkel. Kijk naar een gerenommeerde fokker die haar fokhonden test om ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van genetische ziekten die ze op de pups kunnen doorgeven en dat ze geluidsgezondheid hebben.

 

 Maak jouw eigen website met JouwWeb