info/uiterlijk/leeftijd/voedsel/voortplanting

 

Deze antilopesoort leeft op open vlakten en in licht beboste gebieden, in de nabijheid van water. De Impala heeft een natuurlijke elegantie. Hij is slank, wendbaar en lenig. Hij is evenwichtig en zachtaardig. De Impala heeft goede zintuigen. Hij is snel en voorzichtig. Hij leeft in kuddeverband.

De vacht van een impala is roodbruin, met een paar witte vlekken aan de binnenzijde van de oren, boven de ogen, onder de neus, naast de staart en ook het onderlichaam is wit. Er loopt een dunne zwarte lijn vertikaal over de billen en de staart. De mannetjes hebben hoorns, de vrouwtjes niet.

Impala’s leven in gebieden met kort gras of lichte bosgebieden. In elk geval moet er voor de impala altijd water in de buurt zijn. Hun eten kan zowel uit bladeren als uit gras bestaan.

De impala leeft in groepen van één of twee mannetjes die er een harem van tot 30 vrouwtjes op na houden. De rest van de mannetjes leeft in vrijgezellengroepen.
Het mannetje dat de groep leidt paart met een aantal vrouwtjes. Omdat deze activiteit, tesamen met zijn andere taken als leider van de groep, zoveel energie kosten, kan na een paar dagen een ander mannetje uit een vrijgezellengroep zijn leidende rol overnemen. Meestal wordt er slechts één lam per keer geboren na een draagtijd van zeven maanden. Het jong kan binnen enkele uren lopen.ze worden ongeveeer 15 jaar

kop-romplengte:
120-160 cm.
schouderhoogte:
75-85 cm.
staart 30-45 cm.
man:  45-70 kg.
vrouw:  40-60 kg.