info bloedhond/karakter/gebruik/vacht/bouw/uiterlijk

 

De gemiddelde hoogte van volwassen Bloedhond reuen is 66 cm en van volwassen teven 61 cm. Bloedhond Reuen variëren gewoonlijk van 63,5 tot ruim 68,5 cm en teven van 58,5 tot 63,5 cm. Het gemiddelde gewicht van volwassen Bloedhond reuen, in goede conditie, is ongeveer 40,5 kg en van volwassen teven 36 kg. Reuen bereiken wel 49,5 kg, teven 45 kg.

De Bloedhond is een familiehond en speurhond.

De Bloedhond is een gemakkelijke, rustige hond in huis als hij veel (vrije) beweging krijgt. Je doet hem tekort als je hem tot een stadse hond laat verworden die, in ruil voor zijn kameraadschap, hoogstens een aangelijnd rondje park krijgt. In het geven van de vrije beweging schuilt wel een risico. De Bloedhond gaat namelijk zo graag zijn neus achterna, -ogenschijnlijk met oogkleppen op en oordopjes in-, zeker, indien je de afstand tussen jou en je hond enkele tientallen meters laat worden. Houdt hier terdege rekening mee, vooral als zijn uitlaatplaats grenst aan een openbare weg. Indien je een waakhond zoekt, zoek dan verder. Hij is niet blafferig -overigens een verkeerde benaming voor het voor de liefhebber oorstrelende geloei- en je moet niet rekenen dat de Bloedhond het huis bewaakt bij het betreden ervan door een inbreker. De meeste Bloedhonden kunnen niet zo goed tegen het alleen zijn. Een metgezel (van dezelfde soort) is het meest ideale voor hem. Indien de hond toch alleen moet zijn gedurende enkele uren per dag, dan kun je hem het beste een eigen ruimte geven, waar hij niet teveel kwaad kan met het vinden van afleiding voor zijn eenzaamheid.

De geprezen zelfstandigheid van de Bloedhond tijdens de jacht wordt in de dagelijkse omgang in huis al snel ervaren als eigenzinnigheid. Hij heeft dan ook een consequente aanpak nodig, met op zijn tijd een bestraffing. Het is voor te stellen dat je dit niet gemakkelijk afgaat, daar de Bloedhond evenzo gevoelig is voor een bestraffing als voor een beloning. Maar ze hebben het soms echt nodig, zeker die honden die van huis uit het leidersinstinct hebben meegekregen.

De ribben zijn goed gewelfd en de borst hangt goed laag tussen de voorbenen, waar zij een diepe kiel vormt. De rug en lendenen zijn sterk, de laatste diep en licht gewelfd.

De Bloedhond heeft korte dekharen met praktisch geen ondervacht. Eenvoudig onderhoud. Geen klittenvorming.

De kleuren van de Bloedhond zijn zwart en roestbruin, bruin en roestbruin (liver and tan) en vaal rood. De donkerdere kleuren zijn soms vermengd met lichter of daskleurig haar en soms met wit gevlekt. Enig wit op de borst, de voeten en aan de punt van de staart is toegestaan.

e levensverwachting voor een Bloedhond ligt vrij laag, tussen de 7 en de 10 jaar. Deze hond is gevoelig voor oog-en oorproblemen.

 

bron: meer info : https://www.dierendokters.com/honden/rassen/bloedhond

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb