info boxer/karakter/vacht/uiterlijk/opvoeding/beweging

 

leeftijd: 10 tot 12 jaar

Schofthoogte: Reu: 55 - 60 cm, Teef: 53 - 58 cm.
Gewicht: Reu 32-39 kg, Teef 24-32 kg

Boxers zijn levendig, sterk en zeer loyaal. Ze hebben een zeer hoog energie-niveau. Ze dragen zichzelf met trots, maar zijn nooit arrogant. Ze hebben een stoïcijnse houding, zijn intelligent, liefdevol en het zijn echt heerlijke metgezellen.

e Boxers strakke, korte vacht vereist minimale verzorging. Af en toe borstelen met een stevige borstel wordt aanbevolen. Baden mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is. De Boxer is meestal schoon en zal zich verzorgen. Dit ras heeft een aantal belangrijke gezondheidsproblemen  zoals cardiomyopathie, sub-aortastenose en heupdysplasie. Zij kunnen ook aanleiding hebben tot tumoren, epilepsieallergieën en huidproblemen. Een goede voeding is van essentieel belang omdat dit ras een gevoelige maag heeft en daardoor neiging tot overmatige winderigheid.

De Boxer heeft een kortharige vacht die glanzend is, glad, en strak om het lichaam past. De vacht komt voor diverse kleuren, gestroomd, met "zetwerk" van wit op hun onderbuik, borst, en alle vier voeten.

De Boxer is slim en leert snel. Gehoorzaamheidstraining is essentieel. Ze vereisen een dominante eigenaar die in staat is ze te controleren. Ze reageren niet goed op wrede behandeling. Boxers vinden het fantastisch om te leren en trucs uit te voeren.

De Boxer heeft regelmatig behoefte om te spelen en lichaamsbeweging in de buitenlucht. Ze gedijen op het spelen met hun familie en doen het best met een middelgrote omheinde tuin. Het is belangrijk ze bezig te houden, zowel binnen als buiten om te voorkomen dat verveling toeslaat en ze daardoor kunnen gaan slopen. De Boxer zal het goed doen in een appartement mits ze voldoende en regelmatig hun energie kwijt kunnen.

 

bron : meer info http://www.startpunthonden.nl/hetras/8/boxer