info: Anatolische herder/uiterlijk/karakter/vacht/beweging

 

Schofthoogte: Reu 74-81 cm, Teef 71-79 cm

Gewicht: Reu 50-65 kg, Teef 40-55 kg

Leeftijd: 12 - 15 jaar

De Anatolische herder is groot en zwaar. Dit ras bezit een groot uithoudingsvermogen en is zeer wendbaar. Ze zijn zelfverzekerd, betrouwbaar, trots en hardwerkend. Een majestueus en nobel ras. De veelzijdigheid van de Anatolische Herders stelt hen in staat te voldoen aan hun plichten als metgezel, als beschermer van familie en erf en als showhond.

De Anatolische herder moet een keer per week geborsteld worden. Helemaal tijdens de zware rui. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk. Dit ras is zeer gevoelig voor vlooien, teken, en vliegenbeten. Zij kunnen ook aanleg hebben tot heupdysplasie.

De Anatolische herder komt voor met twee soorten vacht: de korte variant en de ruwe variant. De korte vacht is ongeveer een centimeter in lengte, de ruwe vacht is ongeveer vier centimeter in lengte. De haren in de hals zijn langer en dikker dan de haren op het lichaam en deze hebben een dubbele vacht. De ondervacht hiervan is dik.

De Anatolische herder heeft behoefte aan een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en gedijt op het krijgen van werk. Dit ras wordt niet aanbevolen voor het appartement, flat of woning in de stad. Ze doen het best in een landelijke omgeving waar ze kunnen ravotten en rondlopen, of in een huis met een grote tuin.

Maak jouw eigen website met JouwWeb