info bichon frise/verzorging/vacht/opvoeding/beweging

 

De Bichon Frise vereist een frequente verzorging. Ze staan erom bekend als het ras 'die veel verzorging nodig heeft'. Dagelijks borstelen is een must aangezien hun vacht snel kan klitten. Professionele verzorging om de vier weken wordt aanbevolen. Ze zijn gevoelig voor huidproblemen, allergieënoorontstekingen en doofheid. Mondhygiëne is zeer belangrijk om te voorkomen dat ze tanden verliezen. Ook zijn ze zijn gevoelig voor vlooienbeten. De Bichon Frise is een ras dat niet graag alleen gelaten wordt voor een langere tijd en zal verlatingsangst kunnen hebben.

De Bichon Frise heeft losse krullen als bovenvacht die bekleed is met een zachte, zijdeachtige ondervacht. Deze dubbele vacht ras wordt meestal helemaal wit van kleur als de hond volwassen is, maar kan crème kleurig, abrikoos kleurig of grijs zijn als ze nog pup zijn. Ze verharen niet en zijn daardoor zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn. De vacht van de Bichon Frise mag niet stug of overdreven zacht zijn.

De Bichon Frise is een intelligent ras, maar ze zijn meestal moeilijk zindelijk te krijgen. Ze worden maar langzaam aan volwassen en de reutjes zijn over het algemeen iets makkelijker te trainen dan de teefjes. Het is belangrijk om consistent en geduldig te zijn met dit ras als je ze iets wilt leren. Het beste is om zo jong mogelijk te beginnen. De Bichon Frise gedijt op socialisatie en vindt het heerlijk om trucs uit te voeren.

Dit ras is in staat om hun behoefte aan beweging te vervullen door zichzelf aan te passen aan de familie-activiteiten. Dit wil niet zeggen dat ze geen beweging nodig hebben. Ze genieten van dagelijkse wandelingen en speelsessies. Ze zijn zeer geschikt voor een appartement op voorwaarde dat de nodige beweging wel gegeven wordt. De Bichon Frise houdt van rennen en spelen in een veilig omheinde tuin.

 

bron: meer info : http://www.startpunthonden.nl/hetras/227/bichon-frise

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb