info boerboel/uiterlijk/opvoeding/karakter/vacht
 
Schofthoogte: Reu: 64-70 cm, Teef 59-65cm
Dit krachtige en grote ras heeft een gelijkmatig karakter en een scherpe intuïtie. Door deze scherpe intuïtie voelt de Boerboel hoe de baas zich voelt en wat hij denkt. Het is alsof de hond de gedachten kan lezen van de baas. Ze zijn intelligent, sterk, gespierd, imposant en indrukwekkend.
 De Zuid-Afrikaanse Boerboel moet regelmatig geborsteld worden om losse en dode haren te verwijderen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Dit ras heeft geen gezondheidsproblemen als gevolg van een zorgvuldige en selectieve fokkerij.
De vacht van de Zuid-Afrikaanse Boerboel is glad, dicht en kort. Dit ras verhaard gemiddeld.
De Zuid-Afrikaanse Boerboel vereist een dominante baas. Een gehoorzaamheidstraining is van cruciaal belang. Dit ras zal niet reageren op ruwe of hardhandige trainingsmethoden. Ze vereisen stevigheid en consistentie.
De Zuid-Afrikaanse Boerboel wordt niet aanbevolen voor een appartement. Ze doen het het best met een grote veilig omheinde tuin. Ze mogen buiten nooit alleen gelaten worden zonder toezicht. De Zuid-Afrikaanse Boerboel gedijt op het samen zijn met de familie en houdt van een veilige aangelijnde wandeling.
Zoals eigenlijk bij de meeste grote rassen is een Boerboel pas op late leeftijd echt volwassen terwijl dit bij kleine tot middelgrote honden al rond de leeftijd van één jaar is. De Boerboel teef zal tussen de leeftijd van 2 en 2,5 jaar pas echt volwassen zijn waarbij een reu pas echt volwassen wordt op een leeftijd van 3 tot 3,5 jaar. Zowel geestelijk als lichamelijk ontwikkeld de Boerboel zich dus door, afhankelijk van het geslacht, tot 3,5 jaar of soms zelf nog langer.
gewicht 40 tot 50 kg
leeftijd : 10 tot 12 jaar
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb