de kerkuil komt voor in Amerika,Europa,azie,en Afrika,ook in Nederland en belgie

de kerkuil is met zijn hartvormig wit gezicht en gitzwarte ogen één van de meest opvallende uilensoorten.

de vrouwtjes zijn groter dan de mannetjes ,het vrouwtje is van lengte 34 tot 42 cm en tot 570 gram wegen, het

mannetje is van lengte 30 tot 36 cm met een gewicht van 470 gram.

de kerkuil hebben een spanwijdte van 80 tot 95 cm.

in het wild worden kerkuilen gemiddeld 4 tot 6 jaar,in gevangenschap kunnen kerkuilen 10 tot 15 jaar worden.

in het wild moeten ze trachten te overleven,ze hebben een dun verenkleed waardoor ze slecht tegen koude kunnen,

waardoor ze wel kunnen sterven.

in gevangenschap worden ze goed verzorgd,moeten niet jagen om voedsel en beschermd tegen koude .

waardoor ze ouder worden dan in het wild.

de kerkuil jaagt s'nachts door kort boven de grond te vliegen en het voedsel te vinden,ze eten vooral knaagdieren zoals muizen en kleine vogels en vleermuizen en ook ratten.

ze jagen in open gebieden zoals weilanden,de kerkuil is niet gauw te zien,maar je kan ze wel horen;,

tegen het einde van het eerste levensjaar zijn de kerkuilen geslachtsrijp.

kerkuilen kunnen in alle maanden van het jaar broeden,maar dit toch vooral in de maand april,mei.

ze broeden in donkere en hoge plaatsen ,zoals hoge gebouwen ,kerken zodat ze rustig kunnen broedende kerkuil legt 4 tot 7 

eieren.

na het eerste ei ,begint  de uil onmiddellijk te broeden,en elke dag legt ze één ei,het mannetje zorgt dan voor voedsel tijdens de broedperiode. het broeden duurt tot 30 dagen en dan komt het eerste ei uit,het kuikentje weegt 14 gram met een beetje donshaar.

één tot 3 dagen voor het ei uitkomt begint het kuiken in het ei al te piepen,voordat ze helemaal uit het ei komt.

de resten van het ei wordt opgegeten of verwijderd uit het nest.

na 10 weken wordt het kuiken stilaan zelfstandig,ze worden nog wel gevoed ,maar moet stilaan zelf gaan jagen,zonder de hulp van de ouders,maar het jagen is aangeboren en oefen baart kunst.

op de leeftijd van 3 'a 4 maanden moeten ze het nest verlaten,de ouders beginnen dan stilaan agressiever  te 

worden en willen het territorium terug en moet ze het nest verlaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb