info windhond/verzorging/vacht/beweging/opvoeding

 

en grote, sterke, goed gespierde windhond die duidelijk minder fijn gevormd is dan andere kortharige windhonden. Hij mag niet zwaar of lethargisch zijn. Zijn uitdrukking wordt voor een belangrijk deel bepaald door zijn expressieve ogen die een levendige en doordringende blik hebben. Hij beweegt zich energiek en soepel.

De vacht voelt springerig en vrij hard aan, maar mag niet "draadharig" of zijdeachtig zijn. Het haar is over het gehele lichaam verschillend van lengte. Alle kleuren zijn toegestaan.

De schofthoogte van de Chart Polski ligt tussen de 70 cm en 80 cm. Het gewicht varieert van 35 kg tot 40 kg.levensverwachting 10 tot 12 jaar.

 

Het karakter van deze honden is goed, ze luisteren goed, ze zijn vriendelijk en erg gehecht aan mensen. Naar vreemde toe kunnen ze wel eens wat wantrouwend zijn, maar eigen mensen vinden ze leuk en daar zijn ze dan ook erg lief voor. Jagen is waar deze honden voor zijn gemaakt, ze zijn snel en zijn erg geschikt om te jagen, de bouw laat dit al zien.Zelfverzekerd, moedig en gereserveerd. Tijdens de jacht is hij snel, zeer bekwaam en onvermoeibaar.

Het ras heeft veel beweging nodig. Het zijn niet voor niets windhonden en deze moeten nou eenmaal veel bewegen. Jagen is voor hen een levensdoel en ook gewoon lekker achter een bal aanrennen is voor deze honden goed.

De honden hebben een korte vacht die in verschillende kleuren voor kan komen en vanwege de korte vacht is er geen verzorging nodig.

 

bron :

https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/alle-rassen/fci-groep-10/chart-polski/

bron : meer info : http://www.hondenrassen.nl/rassen/chart-polski/

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb