info basset/leeftijd/karakter/vacht

 

Deze hond wordt meestal 11 jaar maar met voldoende juiste voeding en de juiste verzorging en aandacht kan hij makkelijk 14 worden.

De vrouwtjes van dit ras worden gewoonlijk 10 tot 12 kg en bereiken 32 cm schofthoogte, de mannetjes worden 19 kg en kunnen 38 cm schofthoogte bereiken.

De Basset fauve de Bretagne is door en door een jachthond en houdt ervan bij de geringste beweging of geluid op onderzoek te gaan. Bij een wandeling houd je dit relatief gemakkelijk in bedwang door hem al vroeg commando’s aan te leren.

Regelmatig kammen van de vacht is een essentieel onderdeel van de verzorging van de Basset fauve de Bretagne en zal soms door een hondentrimmer verzorgd moeten worden al naargelang de conditie van de vacht. Teveel haar bij de uitgang dient verwijderd te worden en het haar van de poten dient regelmatig getrimd te worden.

Het is nu eenmaal een jachthond, dus heeft hij veel energie te verbranden en heeft veel ruimte nodig om te rond te snuffelen en terrein te verkennen. De potentiële eigenaar moet bereid zijn regelmatig lange wandelingen met het dier te maken om hem in goede conditie te houden.