info :cao serra da estrela/karakter/leeftijd/uiterlijk/beweging

 

De Berghond van de estrela is een hond die hoort bij de herdershonden. De honden worden gemiddeld twaalf jaar oud en zijn zelfverzekerd, intelligent en waaks. De reuen zijn gemiddeld 65 tot 76 cm groot. De honden wegen gemiddeld 35-40 kg. De Berghond van de estrela's zijn erg geschikt voor kinderen en ook met andere honden kunnen zij goed overweg. De honden hebben een tuin nodig zodat zij lekker kunnen rennen, ook borstelen is belangrijk voor hen.

De raskenmerken van de Berghond van de estrela zijn dat het goede bewakers zijn van kudden en van eigendommen. De honden zijn echte herdershonden en zijn intelligent en waaks.

Het karakter van de Berghond van de estrela is dat zij erg intelligent en waaks zijn. De honden zijn zelfverzekerd en leren graag. Ze hebben vaak een baas waar ze alles voor doen.

De honden hebben een eigen tuin nodig en hebben genoeg beweging nodig. Dit houdt in dat ze niet geschikt zijn om op een flatje te houden.

De honden moeten regelmatig geborsteld worden en verder hebben ze niet zoveel verzorging nodig, alleen nog volop wandelen.

De lichaamsbouw van de Berghond van de estrela is erg statig. De staart wordt laag gedragen en de honden zijn goed gebouwd.

De vacht van de hond is geel met zwarte punten, ook wolfsgrauw en gestroomd komt bij de Berghond van de estrela voor.

De schofthoogte is gemiddeld 65-76 cm bij de reuen en 62-72 bij de teven.

De hond moet regelmatig geborsteld worden en heeft flinke wandelingen nodig. Het is daarom goed om de hond aan te schaffen als je zelf voldoende tijd hebt om met hem op pad te gaan. Je kunt samen met de hond aan de slag gaan buiten, ook dat vindt hij erg leuk. De honden moeten gewoon de energie kwijt kunnen en dan is het prima. Het borstelen wordt een aantal keer in de week aangeraden zodat de honden er mooi uitzien en niet teveel klitten kunnen krijgen.

gewicht is tussen 40 en 50 kg bij een reu,een  teefje iets minder.

levensverwachting :10 tot 13 jaar.

 

bron : meer info : http://www.hondenrassen.nl/rassen/co-da-serra-da-estrela-of-estrela-berghond/

Maak jouw eigen website met JouwWeb