info berner laufhund/uiterlijk/vacht/rasbeschrijving/karakter

 

De Berner Laufhund is een ras dat ongeveer 40 tot 42 cm hoog wordt, het waren honden die erg geschikt waren om te drijven. Het zijn honden die het jagen echt in zich hebben en dan ook veel energie hebben en deze ook kwijt moeten. Ze kunnen als gezinshond worden gehouden, maar dienen dan wel iedere dag volop te kunnen bewegen en niet in een flatje te worden gehouden of in een drukke stad.

Je kunt de honden erg veel leren, ze zijn intelligent en als zij mee met je mogen jagen dan is het helemaal in orde, dit is namelijk wat de honden maar al te graag doen. Ook kunnen zij goed overweg met kinderen, ze zijn erg lief voor hen en kunnen samen de nodige energie kwijt. Een tuin is daarom wel aan te raden met dit ras, zodat zij ook overdag lekker buiten kunnen rennen als zij dat nodig hebben.

Veel beweging nodig, drijven en jagen zit er in en deze energie moeten zij dan ook kwijt kunnen.

De verzorging bestaat uit zo nu en dan een keer borstelen.

Van oorsprong zijn het echte drijfhonden, ze kunnen nu ook worden ingezet voor het jagen en als gezelschapshond als zij de energie maar kwijt kunnen.

De lichaamsbouw van de Berner Laufhund is 40 tot 42 cm hoog. Ze zijn vaak wit met zwart van kleur maar ook andere kleuren zijn toegestaan. De oren worden naast de kop gedragen en de honden hebben donkere ogen.

De kleur van de vacht is veelal wit met zwart.

leeftijd 11 a 13 jaar.

Gewicht: 15-20 kg. 

meer info : http://www.hondenrassen.nl/rassen/berner-laufhund/