info bracco italiano/uiterlijk/karakter/beweging/opvoeding

 

 

leeftijd: 10 tot 13 jaar

Schofthoogte: 55-66 cm
Gewicht: 24-39kg

De Bracco Italiano is gespierd, sterk en heeft een opvallend gevormd hoofd. Dit ras vertoont een ernstige uitdrukking, heeft een krachtige uitstraling en is vierkant gebouwd.

Bracco Italiano's moeten regelmatig geborsteld worden met een stevige borstel om losse en dode haren te verwijderen. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk regelmatig de oren te controleren en te reinigen. Bracco Italiano's zijn gevoelig voor heupdysplasie, oogproblemen, en oorontstekingen.

De vacht van de Bracco Italiano is glanzend, dicht en kort. Dit ras verhaard gemiddeld.af en toe kammen.

De Bracco Italiano heeft een rustige manier van opvoeden nodig. Ze zijn snel in leren, maar kunnen koppig zijn. Dit ras vereist een goede socialisatie en elementaire gehoorzaamheid. Bracco Italiano's zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met geduld, consistentie, stevigheid en eerlijkheid.

Het ras de Bracco Italiano wordt niet aanbevolen om te houden in een appartement. Ze vereisen een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. De Bracco Italiano gedijt op jacht, zwemmen en interactie. Ze doen het best in een landelijke omgeving met ruimte om rond te kunnen lopen. Ze genieten en blinken uit in activiteiten zoals tracking, wandelen, fietsen, joggen, en zoek-en reddingsacties.

 

bron : meer info : http://www.startpunthonden.nl/hetras/230/bracco-italiano

Maak jouw eigen website met JouwWeb