info De Bordeaux dog/uiterlijk/karakter/verzorging/opvoeding

 

 

Schofthoogte: Reu: 60-66 cm, Teef 58-66 cm

Gewicht: Reu ca. 50 kg, Teef ca. 45 kg

leeftijd 9 tot 12 jaar

De Bordeaux dog is een onverschrokken ras. Men zegt dat de Bordeaux Dog afstamt van de Doggen der Oudheid, de Molossers. Zij werden de slagers-honden van Bordeaux en omstreken genoemd. Om groter te worden werd dit ras in 1888 gekruist met de Mastiff. Er worden af en toe nog Bordeaux Doggen geboren die een zwart masker hebben wat dus een een terugslag is naar de Mastiff

De Bordeauxdog wordt gebruikt bij vele gelegenheden. Voor het observeren of om te bewaken. Dit ras moet al op een vroege leeftijd goed worden gesocialiseerd om agressie in de toekomst te voorkomen. Het is geen hond voor mensen die geen ervaring hebben met honden.

Dit ras vereist weinig tot geen onderhoud. Voor het verwijderen van overtollige haren kan borstelen met een stevige borstel goed, maar een droge handdoek of vochtig washandje zou voldoende moeten zijn.

De Bordeauxdog heeft een korte en zachte vacht. De vacht vergt nauwelijks tot geen onderhoud.

De Bordeauxdog heeft een gemiddelde intelligentie, maar is zeer loyaal en gehoorzaam en wil goed doen bij zijn eigenaar. Hij heeft een dominante baas nodig om eventuele problemen te voorkomen. Doet het goed in gehoorzaamheid, houdt er van om te werken en doet het tevens ook goed als waakhond.

De Bordeauxdog heeft nogal wat beweging nodig en zou het beste af zijn bij een actieve eigenaar. Een grote tuin zal de hond goed doen en de lange wandelingen zou hij fantastisch vinden. Echter, door de korte snuit kan de hond snel buiten adem raken dus water moet altijd beschikbaar zijn.

 

bron : meer info : http://www.startpunthonden.nl/hetras/6/bordeaux-dog