info/karakter/beweging/uiterlijk/leeftijd/vacht

 

De Coton de Tulear is een flexibele en onstuimige metgezel. Ze willen graag een deel uitmaken van het gezin en willen niet graag voor een langere tijd alleen gelaten worden. Ze liggen erg graag bij je op schoot of bij je voeten en staan meteen klaar om te spelen of een ritje in de auto.

De Coton moet regelmatig geborsteld worden om de vacht vrij van matten te houden. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de ondervacht. Dit ras heeft geen significante genetische ziekten. 

Coton is een Frans woord voor katoen. Vandaar dat de vacht pluizig en donzig is en niet zijdeachtig. Er is een lange bovenvacht. De meeste, maar niet alle Cotons, hebben een fijne, dunne en donzige ondervacht.
De Coton de Tulear is helder en intelligent, maar worden over het algemeen langzaam volwassen. Het kan moeilijk zijn om ze zindelijk te krijgen. Ze doen het goed met de vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining. Ze vereisen stevige, consequent en liefdevolle opvoeding en doen het zeer goed met veel lof.
Dit ras is een heerlijke metgezel. Ze vereisen niet extreem veel beweging, maar hebben wel behoefte aan wandelingen. Ze zijn echt gek op spelen en dit kan ze niet vaak genoeg zijn. Ze zullen het goed doen in een appartement, flat of stadswoningen. Ze hebben de capaciteit en uithoudingsvermogen voor lange wandelingen.
 
Schofthoogte: Reu en Teef: 22-32 cm
Gewicht: Reu 4-6 kg, Teef 3-5 kg
leeftijd  11 tot 13 kg