info de chow chow/karakter/uiterlijk/verzorging/leeftijd/beweging

 

De Chow Chow is een waar meesterwerk van waardigheid en schoonheid. Ze bezitten de unieke eigenschap van het hebben van een blauw-zwarte tong. Ze zijn behoorlijk intelligent, hebben een onafhankelijke geest en tonen een waardige houding. De Chow is zeer afstandelijk en kritisch.

De Chow Chow moeten dagelijkse geborsteld worden. Goede verzorging is essentieel om hun vacht in topconditie te houden. Ze zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals entropion, uitputting door hitte, allergieën, huidproblemen en heupdysplasie. Ze kunnen slecht tegen anesthesie. De Chow doet het niet goed in warme klimaten.

De Chow Chow heeft een rijke en overvloedige dubbele vacht die voorkomt in twee verschillende soorten: glad of ruw. De vacht is bijzonder dik rond de hals en lijkt op manen van een leeuw. De bovenvacht is grof en wordt ondersteund door een dichte ondervacht. De meest voorkomende vachtkleuren zijn rood, zwart, blauw, bruin en grijs. De Chow Chow verhaard zwaar tijdens de seizoenen.

De Chow Chow vergt een intensieve, uitgebreide en voortdurende opleiding in zowel socialisatie als gehoorzaamheid. Ze zijn relatief eenvoudig zindelijk te maken. Ze zullen uitsluitend taken uitvoeren waarvan hun denken dat ze zinvol zijn.. Ze vereisen stevigheid, eerlijkheid en consistentie en reageren niet op hardheid of een hardhandige aanpak. Mocht de hond om wat voor reden dan ook behandeld worden op een respectloze manier dan zal de Chow zeker laten blijken dat hij hier niet van gediend is.

De Chow Chow heeft de neiging lui te zijn en ze zijn het liefste binnen in huis waar ze relatief inactief blijven. Ze genieten van een kleine veilig omheinde tuin maar kunnen bij warm weer niet te lang buiten blijven. Het beste voor de Chow zijn dagelijkse korte wandelingen. De Chow Chow is zeer geschikt voor een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen.

Schofthoogte: Reu 48-56cm, Teef 46-51cm
Gewicht: Reu 20-35 kg, Teef 18-30 kg
leeftijd 11 tot 13 jaar