info bearded collie/karakter/uiterlijk/opvoeding

 

De Bearded collie is een hond die hoort bij de herdershonden. Het is een erg intelligente maar ook zachte hond. De honden worden gemiddeld 14 jaar oud en wegen ongeveer 20 kg. De schouderhoogte van de reuen is gemiddeld 53,5 tot 56 cm. De honden kunnen goed met kinderen en met andere honden. Dat zorgt er voor dat het een goede gezinshond is. De honden kunnen het beste wonen bij een huis met een flinke tuin zodat zij hun energie kwijt kunnen.

De honden zijn vrolijk en intelligent. Ze leren graag en zijn graag bezig. Ze willen alles wat nieuw is ontdekken en zijn gek op kinderen en andere honden.

De Bearded collie is een erg vrolijke hond, een zacht karakter en erg intelligent. De honden kunnen goed met kinderen en met andere honden en spelen graag met elkaar.

De honden hebben veel lichaamsbeweging nodig, een grote tuin is daarom een aanrader voor mensen die de Bearded collie in huis willen nemen.

Borstelen is bij de Bearded collie erg belangrijk, een aantal keer per week. Verder hebben ze voldoende beweging nodig en de dagelijks verzorging die alle honden nodig hebben.

Maak jouw eigen website met JouwWeb