info bolognezer/uiterlijk/vacht/opvoeding/leeftijd

 

Schofthoogte: 25-27 cm

leeftijd 11 tot 13 jaar

Gewicht: 2-4 kg

De Bolognese is klein, robuust en compact. Ze zijn zeer volgzaam, uitbundig en toegewijd. Dit ras is zeer intelligent en hebben een aangename houding en levendige expressie.

Dagelijks borstelen van de Bolognese is vereist om matten te voorkomen. Maandelijkse verzorging wordt aanbevolen. Vanwege de zeldzaamheid van dit ras en beperkte menselijke tussenkomst heeft de Bolognese geen gezondheidsproblemen.

De vacht van de Bolognese is lang, dicht, en pluizig die het hele lichaam van kop tot staart bedekt. Dit ras heeft geen ondervacht en verhaard bijna niet.

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid en opvoeding zijn een must. De Bolognese is een snelle leerling maar kan moeite hebben mezindelijk worden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

De Bolognese zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze tijd en aandacht krijgen en niet voor een langere tijd alleen gelaten worden. Dit ras gedijt op gezelschap en profiteert van een dagelijkse wandeling of spelen in een kleine tuin.

 

bron : meer info : http://www.startpunthonden.nl/hetras/228/bolognezer