info bull terrier/karakter/vacht/beweging/uiterlijk/leeftijd

 

leeftijd 11 tot 12 jaar
Schofthoogte: Circa 35 cm
Gewicht: 24-28 kg

De Bull Terrier heeft een zeer vurige persoonlijkheid. Dit ras kan beschermend worden tegenover van zijn eigenaar en het grondgebied. Als hij denkt in te moeten grijpen zal hij dit onverschrokken en moedig doen. Dit ras moet altijd een ervaren baas hebben vanwege zijn beschermende karakter want dit kan in een later stadium als er niet op tijd naar gehandeld word leiden tot agressie.

Zijn temperament is levendig en u kunt genieten van zijn vriendelijkheid, maar doordat hij een erg beschermend karakter heeft is dit een moeilijk ras om op te voeden. De Miniatuur Bull Terrier mag niet alleen gelaten worden in de buurt van kleine kinderen. Dit ras doet het goed rond andere huisdieren, mits een goede socialisatie heeft plaats gevonden. Echter moet er toezicht worden gehouden rond kleinere dieren. De Miniatuur Bull Terrier kan enigszins strijdlustig zijn rond andere dieren.

Regelmatige verzorging is niet nodig voor dit kortharige ras. Af en toe borstelen en kammen moet voldoende zijn om alle losse haren te verwijderen. De oren moeten regelmatig worden gereinigd en de nagels moeten worden geknipt.

De Bull Terrier heeft een zeer korte en vlakke vacht. De vacht moet stug blijven en glanzend blijven. De vacht moet dicht en strak tegen het lichaam liggen. De huid mag geen rimpels hebben of hangen.

De Bull Terrier kan moeilijk zijn om te trainen en is niet voor de onervaren eigenaar. Ze kunnen eigenzinnig en dominant zijn wat opvoeden tot een moeilijke tijd maakt. De baas moet stevig, consequent en altijd dominant zijn om problemen te voorkomen. De Miniatuur Bull Terrier kan heel koppig zijn dus gehoorzaamheidscursussen worden op een vroege leeftijd aanbevolen.
 De Bull Terrier is een vrij actief ras en doet het het beste met ten minste een kleine tuin. Dit ras heeft dagelijks minstens een uur bewegen nodig om gezond en actief te blijven en ze houden ervan om te ravotten.
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb