info bedlington terrier/karakter/uiterlijk/opvoeding
 
Leeftijd: 14 - 15 kg
Schofthoogte: Reu: 40 cm,
Gewicht: 8-10 kg

Schofthoogte: Reu: 40 cm,

Dit goed uitgebalanceerde ras is mild en zacht, nooit verlegen of nerveus. Ze hebben immense energie, moed en uithoudingsvermogen. De Bedlington Terrier is vol vertrouwen, is pittig en heel gespierd. Ze hebben sterke sportieve instincten en ook een intelligente en zijn een vriendelijke metgezel.

Qua onderhoud is het een duur ras. Om de zes weken is het een vereiste dat ze professionele gespecialiseerde trimbeurten krijgen. Zij moeten op dagelijkse basis worden geborsteld en gekamd. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk. De Bedlington Terrier is gevoelig voor een ernstige erfelijke leveraandoening. Ze kunnen ook gezondheidsproblemen hebben zoals schildklierproblemen, staar en nierziekten.

De Bedlington Terriër is een zeer karakteristiek ras. De vacht is een interessante en ongewone mix van zowel zachte als harde haren. De vacht is krullend, scherp en lintachtig van textuur. Er is een marge van zijdeachtige haren aan de bovenkant van de oren. Deze dikke dubbele vacht is er in het blauw, zand of lever. Ze verharen niet.

De Bedlington Terrier kan onafhankelijk en schrikachtig zijn en heel moeilijk te trainen. Ze profiteren van vroege socialisatie, met name bij katten en andere huisdieren. Intensieve gehoorzaamheidstraining is van cruciaal belang. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige training. De Bedlington Terrier gedijt op menselijk gezelschap en kan het beste getraind worden met stevige, liefdevolle en consequente begeleiding. Ze blinken uit in de behendigheid, gehoorzaamheid en flyball.

Bedlington Terriërs zijn een buitengewoon actief ras die veel oefening en stimulatie nodig hebben. Ze zijn vrij actief binnen en profiteren van de familie speelsessies. Uitlaten vinden ze heerlijk. Ze genieten van buiten spelen, mits de tuin veilig is omheind en ze onder toezicht staan. Dit ras graaft namelijk heel graag. De Bedlington Terrier zal het goed doen in een appartement als ze voldoende beweging en uitdaging krijgen.

 

meer info : http://www.startpunthonden.nl/hetras/97/bedlington-terrier