info australian shepherd/uiterlijk/vacht/verzorging/opvoeding

 

Australian Shepherds zijn intelligent, mooi en trouw. Ze zijn zeer energiek en willen graag werken voor de baas. De Australian Shepherd heeft een hoge mate van intensiteit en een "no-quit" houding. Ze zijn gereserveerd en voorzichtig met vreemden. Ze zijn zelfverzekerd en beschermend. Menselijk gezelschap is van cruciaal belang voor dit ras. Ze kunnen het goed vinden met actieve attente oudere kinderen. De Australian Shepherd is niet typisch agressief naar andere honden.

 Leeftijd: 12 - 13 jaar

Schofthoogte: Reu 50-58 cm Teef 45-53 cm

Gewicht: 16-32 kg

de Australian Shepherd vereist minimale verzorging. Af en toe een te borstelen met een stevige borstel zal genoeg zijn. Tijdens de rui hebben ze meer verzorging nodig van de vacht. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk. De Australian Shepherd is gevoelig voor een groot aantal gezondheidsproblemen. Ze zijn gevoelig voor epilepsieheupdysplasie en staar.

De Australian Shepherd heeft een opvallende en gevarieerde vacht. Het is van matige lengte, recht tot golvend en weerbestendig. De ondervacht verhaard twee keer per jaar; en tussen deze perioden verhaard hij matig. De vacht is er in vier geaccepteerde kleuren: zwart, blauw merle, rood, en rood merle. Een verscheidenheid van witte en bruine aftekeningen kunnen voorkomen op het gezicht, borst, voorkant en achter poten.

Australian Shepherds zijn makkelijk te trainen. Ze profiteren van vroege socialisatie en een basis aan gehoorzaamheid. Het is belangrijk dat zij weten wie de baas is anders zullen ze proberen om controle over te nemen. De Australian Shepherd heeft een vaste, eerlijke, consistente en effectieve baas nodig. Hun hoge intelligentie en scherp leervermogen maakt herhalende training saai voor ze.

 

meer info : http://www.startpunthonden.nl/hetras/58/australian-shepherd