info barzoi(windhond)/opvoeding/uiterlijk/opvoeding/vacht

 

De Barzoi heeft een statige en aristocratische houding. Ze hebben een lange, dunne smalle kop en een licht gebogen snuit. De Barzoi wordt beschouwd als de meest elegante en gracieuze van alle rassen. Barzoi's zijn een ras van schoonheid, snelheid, moed en kracht.

Barzoi's moeten regelmatig geborsteld worden. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Dit ras is gevoelig voor medicijnen. Zij zijn gevoelig voor maagtorsie en het beste is om twee tot drie kleine maaltijden per dag te geven. Alle oefening en inspanning na de maaltijd moet vermeden worden.

De vacht van de Barzoi is lang in lengte, en kan vlak, golvend of krullend zijn. Het is kort en glad op de voorkant van de benen, oren en hoofd. De vacht rond de nek is overvloedig en krullend. Er is een lange en overvloedige bevedering op de staart en achterhand. Barzoi's verharen zwaar tijdens de rui.

Vroege socialisatie wordt aanbevolen. Echter, omdat ze eigenzinnig zijn, zal de Barzoi het niet goed doen in gehoorzaamheidscursussen. Ze zijn zeer intelligent en leergierig, maar opvoeding moet gegeven worden met respect, eerlijkheid en consistentie.

Rasgroep: Windhonden
Leeftijd: 11 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu: vanaf 70 cm.
Gewicht: 35-48 kg
De Barzoi zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende worden uitgelaten. Echter, een veilig omheinde tuin wordt aanbevolen.