Net als bij mensen heeft elke chihuahua zijn eigen karakter. De ene is eerder verlegen en stil, de andere is dan meer extrovert en dapper. Waar je wel zeker van bent is hun onvoorwaardelijke liefde en trouw voor hun baasje. Door deze sterke liefdesband zullen ze dus overal waar je naartoe gaat volgen.

Ze laten zich zeker niet afschrikken door grotere honden, zo zullen ze blaffen alsof hun leven ervan afhangt. Ten op zichte van andere chihuahua’s zijn ze dan weer zeer liefdevol.

Sommige van deze honden zijn nogal agressief naar vreemden toe, dit is normaal omdat ze nu eenmaal hun baasje willen beschermen. Door de juiste opvoeding kan je dit gedrag wel afleren zodat ze weten wanneer ze dit gedrag mogen stoppen.

De persoonlijkheid en fysieke eigenschappen van deze hond maken hem een prachtige medegezel voor zowel jong als oud. Door hun kleine gestalte eten ze ook niet veel en kunnen perfect in kleine huizen en appartementen overleven met voldoende beweging.

Er zijn verschillen wat het karakter betreft tussen de kortharige en langharige chihuahua. Over het algemeen kunnen we stellen dat de kortharige chihuahua een sterker en heviger karakter heeft. De langharige chihuahua’s worden eerder rustiger bestempeld. Wanneer beide rassen samenleven dan zien we dat de kortharige zich dominant zal gedragen tov de langharige chihuahua.

 

bron: meer info : http://www.puppyhouse.be/chihuahua-karakter/

 

          meer info : https://www.woef.be/hondenrassen/chihuahua/