info basenji/uiterlijk/gewicht/leeftijd

 

schofthoogte : Reu: 43 cm

                       Teef: 40,5 cm

Gewicht Reu: 11 kg

              Teef: 9,5 kg

Basenjis komen in vier verschillende kleuren voor: Tricolor, zwart, rood en brindle. Tricolor is relatief zeldzaam terwijl rood zeer populair is. Trindle bestaat ook, dit is een tricolor met in plaats van rode punten, brindle punten. Trindle is uitermate zeldzaam.

asenji's zijn vrolijk, alert en zelfverzekerd. Hoewel ze wat afstandelijk zijn voor vreemdelingen, zijn ze goed met mensen.

leeftijd: 11 tot 14 jaar

Basenjis zijn kleine, korthaarige honden met rechtop oren, strak gekrulde staarten en sierlijke nekjes. Een Basenj voorhoofd is gerimpeld, nog meer wanneer ze jong of uitermate opgewonden zijn. Een Basenji's ogen zijn typisch amandelvormig. Basenjis wegen meestal ongeveer 9,1-10,9 kg  en staan ​​op de schouder 41-46 cm (16-18 inch). Ze zijn een vierkante ras, wat betekent dat ze zolang ze lang zijn met mannen meestal groter dan vrouwen. Basenjis zijn atletische honden en bedrieglijk krachtig voor hun grootte. Ze hebben een gracieuze, zelfverzekerde gang als een trotspaard, en schuiven de grond in een dubbele vering galop, met hun karakteristieke gekrulde staart uitgelegd voor meer evenwicht bij het rijden op hun topsnelheid. Basenjis komen in een paar verschillende kleuren: rood, zwart, tricolor en brindle, en ze hebben allemaal witte voeten, Kisten en staart tips. Ze kunnen ook binnenkomen Trindle , een tricolor met brindle punten, een zeldzame combinatie.

 

meer info: https://en.wikipedia.org/wiki/Basenji

Maak jouw eigen website met JouwWeb