info de De Cairn Terrier/karakter /beweging/vacht/uiterlijk/leeftijd

 

De Cairn Terrier is een levendige, oplettende Terrier met het natuurlijke voorkomen van een werkende hond. Hij moet goed over de voorbenen staan en een sterke achterhand hebben. Hij moet diep in ribben zijn en een zeer vrij gangwerk hebben evenals een weerbestendige vacht. 

Onbevreesd en vrolijk van aard. Zelfbewust maar niet agressief. Mits goed opgevoed is de Cairn Terrier een leuke gezinshond en hij is gék op kinderen. Die zijn immers ook altijd te porren voor een spelletje evanls de Cairn Terrier. De Cairn is een kameraad voor een ieder die tijd en aandacht aan hem besteed. Hij past zich aan vrijwel elke gezinssituatie aan. Als hij maar niet de hele dag in een mandje naast de kachel hoeft te liggen!

Elke hond, dus ook een Cairn Terrier, heeft lichaamsbeweging nodig. 3 x per dag een straatje rond is niet genoeg. Hij wil er op uit, los kunnen lopen daar waar dat mogelijk is, en samen met de baas genieten van de natuur. Je kunt een Cairn geen groter plezier doen dan met hem naar het strand of bos te gaan. Spelen met andere honden doet hij graag al kunnen sommige reuen daar wel eens anders over denken....

Elke hond moet geborsteld en/of gekamd worden al naar gelang de vacht. Een Cairn Terrier is een ruwharige hond en heeft een plukvacht. Dat wil zeggen dat eens in de 4 maanden de oude bovenvacht uitgeplukt (getrimd) wordt met duim en wijsvinger. Géén trimmes of schaar! Als de oudste haren zijn weggeplukt behoudt de Cairn zijn ondervacht en een al weer nieuw aangelegde ruwe boven vacht. Zo ziet hij er altijd netjes en verzorgd uit. Het scheelt ook in het verharen dus je bankstel blijft schoon. Je kunt er ook voor kiezen om de Cairn 1 a 2 x per jaar helemaal kort te laten plukken. Dan loopt hij een poosje in zijn onderwolletje totdat er een gehele nieuwe bovenvacht door komt. Het hangt af van de kennis van de trimster en je portemonnee voor welk systeem je kiest. Je kunt ook leren zélf de vacht te plukken. O.a. bij de Nederlandse Cairn Terrier Club kun je tijdens de Trimdagen leren hoe het moet. Er zijn ook particuliere cursussen.

komt in verschillende kleuren voor.

schouderhoogte 28 tot 33 cm

levensverwachting 11 tot 13 jaar

 

bron : meer info : http://www.hondenrassen.nl/rassen/cairn-terrier/

Maak jouw eigen website met JouwWeb