info naakthond/uiterlijk/opvoeding/leeftijd/verzorging
 
Schofthoogte: Van 18 cm tot 40 cm
Gewicht: Reu 4-7 kg, Teef 2-4 kg
Leeftijd: 11 - 13 jaar
De kleine tot middelmatige grootte Amerikaanse Naakthond is wendbaar, actief en soepel gespierd. Ze zijn elegant, compact, vertonen een zelfverzekerde uitstraling en hebben een onderzoekende uitdrukking.
De Amerikaanse Naakthond is aanhankelijk, speels en liefdevol maar ook onbevreesd. Zij zullen het het beste doen met oudere, attente kinderen of kinderen die ze sinds hun puppy-tijd kennen. Ze doen het goed met honden, katten en andere huisdieren. De Amerikaanse Naakthond is meestal erg sociaal en vriendelijk tegen vreemden, maar kan ook territoriaal zijn. Het zijn goede waakhonden en blaffen om te waarschuwen als er bezoekers komen of ze blaffen bij ongewone geluiden.
De huid van de Amerikaanse Naakthond moet worden beschermd tegen zowel warmte als kou. Zonnebrandcrème in de zomer, een trui in de winter. Regelmatig wassen met een milde shampoo wordt aanbevolen. Om een droge huid te voorkomen, moet de hond ingesmeerd worden met een lotion. Het ras de Amerikaanse Naakthond, is gevoelig voor huiduitslag.
De Amerikaanse Naakthond is er in twee verschillende rassen: Naakt en met haar. Bij het haarloze ras worden pups geboren met fijne, zachte haartjes. Deze zullen bij de leeftijd van circa acht weken verdwijnen en dan worden ze haarloos. Bij de behaarde variant is de vacht dicht, kort, glad en strak.
Het ras de Amerikaanse Naakthond is binnen actief en is over het algemeen geschikt om in de stad of in een appartement te wonen. Een kleine of middelgrote veilig omheinde tuin is het beste als aangezien de Amerikaanse Naakthond graag speelt.

Maak jouw eigen website met JouwWeb