info australian cattle dog/uiterlijk/opvoeding/karakter/vacht

 

De Australische veedrijvershond bestaat in de kleuren rood en blauw. 

GewichtMannelijk: 15–16 kg, Vrouwelijk: 14–16 kg
HoogteMannelijk: 46–51 cm, Vrouwelijk: 43–48 cm
 levensverwachting : 13 tot 15 jaar
KleurenRood, Blauw
De Australian Cattle Dog is compact, sterk, alert en behendig. Dit ras is betrouwbaar, moedig en is zeer toegewijd aan de plichten die zij krijgen.
De Australian Cattle Dog moet wekelijkse geborsteld worden met een stevige borstel. Extra aandacht moet worden besteed aan de vacht tijdens de rui perioden. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk met behulp van een milde shampoo. Dit ras is gevoelig voor dergelijke gezondheidsproblemen zoals doofheid en heupdysplasie.
De Australian Cattle Dog heeft een weerbestendige dubbele vacht. De buitenste laag is vlak, recht en dicht. De ondervacht is dicht en kort. De kleur van de vacht komt in de kleuren blauw, rood gevlekt of blauw gevlekt. De blauwe vacht is voorzien van markeringen van zwart, blauw of tan. Pups worden wit geboren. Dit ras verhaard elk seizoen.
De Australian Cattle Dog heeft een buitensporige hoeveelheid energie en heeft veel beweging nodig. Dit ras zal vernielzuchtig worden als ze niet voldoende worden gestimuleerd. Ze worden niet aanbevolen in een appartement of een woning in de stad. Ze doen het het beste in een landelijke omgeving of in een huis met een grote veilig omheinde tuin.
Vroege intensieve socialisatie en gehoorzaamheid zijn cruciaal voor de Australian Cattle Dog. Dit ras is zeer gehoorzaam. Australian Cattle Dogs reageren niet op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met standvastigheid, eerlijkheid, lof, consistentie en geduld. Ze zijn zeer getalenteerd op gebieden zoals schapendrijven, behendigheid, apporteren, waken en in het leren van trucjes.