Er zijn wel 42 soorten kangoeroes. De meest bekende kangoeroes zijn de grijze en de rode kangoeroe. De reuzenkangoeroe kan wel tot 2 m groot worden en kan een gewicht van 90 kg bereiken. Zijn staart is 1.20 m lang. De snuit is behaard tussen de neusgaten. Zijn normale kleuren zijn grijs met een witte buik en wit op, zijn poten en aan de onder zijde van de staart . De rode reuzenkangoeroe heeft de zelfde afmeting en bouw als de grijze, maar het mannetje heeft een rode vacht, terwijl die van het wijfje grijsbruin is. De snuit van het wijfje is minder behaard dan die van het mannetje

 De rode reuzenkangoeroe  heeft de zelfde afmetingen en bouw  als de grijze, maar het mannetje heeft een rode vacht, terwijl die van het wijfje grijsbruin is. De snuit van het wijfje is minder behaard dan die van het mannetje.

 Één van de 42 soorten zijn ook de wallabies en de boom kangoeroes . Zij vormen samen een onderfamilie van de

. De achtervoet van een kangoeroe is altijd langer dan 25 cm. De grijze reuzenkangoeroe  kan wel tot 1.80 m hoog worden.

 De meest bekende soorten zijn de boomkangoeroe: Hij eet bladeren en linialen. Hij leeft in tropische wouden. DE rotskanogoeroe: is met uitsterven bedreigt. Hun voeten zijn aangepast om niet uit te glijden.

  Wallaby: is de kleinste soort van de kangoeroe. Ze eten planten,gras,bladeren,wortels van vetplaten. De wallaby’s drinken gemiddeld één liter water per dag. Ze hebben niet zo veel water 

 

 soorten kangoeroe's met foto: http://www.huisdieren.nu/zoogdieren/kangoeroe-en-wallabie/kangoeroe-soorten

bekende kangoeroesoorten:

Maak jouw eigen website met JouwWeb