info border collie /uiterlijk/karakter/vacht/leeftijd/

 

leeftijd : 10 tot 12 jaar,,er zijn er die ouder worden

gewicht ongeveer 15 kg

ideale schofthoogte voor reuen 53 cm. en voor teven iets minder.

Onverzettelijke, taaie, hardewerkende, volgzame herdershond, die een consequente liefdevolle leider nodig heeft !

Werkhond - schapendrijven.

 

Normale beweging, uren wandelen is (echt) niet nodig, daarmee wordt alleen conditie opgebouwd en geeft de hond NIET de geestelijke uitdaging/voldoening die hij/zij nodig heeft.

Hieraan kunt u WEL voldoen door met de hond te sporten, soms is 1 X per week voldoende, afhankelijk van het temperament van uw Border Collie.

Een wekelijkse borstelbeurt is voldoende om de vacht in conditie te houden. Tijdens de ruiperiode is het aan te raden (vaker) te kammen (i.p.v. borstelen) zodat de ondervacht goed verwijderd word.

Lichaam: 
Atletisch in verschijning met goed gebogen ribben. De borst diep en niet te smal. Lendenen diep en gespierd, maar niet opgetrokken. De lengte van het lichaam
is iets meer dan de schouderhoogte.

kleur : Zwart-Wit, Zwart-driekleur, Rood-Wit, Rood-driekleur, 

Bij alle 3 is de bovenvacht dicht en middelmatig hard, de ondervacht zacht en dicht, zo een goede weerbestendigheid gevend. Bij de matig lange tot lange variëteit vormt de overvloedige vacht een kraag, broek en staartbevedering. Op het gezicht, oren, voorbenen (uitgezonderd de bevedering aan de achterzijde ), en achterbenen vanaf de hak tot de grond, moet het haar kort en glad zijn.

 

bron: meer info : http://www.hondenrassen.nl/rassen/bordercollie/

Maak jouw eigen website met JouwWeb