*info/broedtijd/uiterlijk/voeding/soorten

Japanse Bosgems zijn lijken op geiten. Hun hoorns gemiddeld 12 tot 16 cm lang. Hun lichaamslengte is ongeveer 130 cm, en hun schouderhoogte is ongeveer 65 cm. Volwassen serows wegen 30-45 kg, en ze zijn niet sterk seksueel . Hun vacht is donkerbruin, maar in het noordelijke deel van hun assortiment de kleur is lichter. Ze bezitten grote infraorbital klieren die worden gebruikt in geurmarkering hun grondgebied. Deze klier kan gemakkelijk worden gezien.

 

 

Japanse Bosgems vormen meestal monogame paren. , sommige mannetjes paren met twee en soms drie vrouwtjes in hetzelfde broedseizoen. 

 

Japanse Bosgems spoorvorming in september tot november. De jongen worden geboren in mei en juni, en zij blijven bij hun moeder voor ongeveer een jaar. Jonge geslachtsrijp 2,5 tot 3 jaar oud. Hoewel serows onafhankelijk als jaarling worden, blijven ze in hun natal grondgebied. Ze verspreiden tussen de 2 tot 4 jaar oud, maar de vrouwtjes kunnen gebieden van hun moeder erven.

 

Het grootste deel van de ouderlijke investering wordt geleverd door de moeder. de Jongen  volgen hun moeders voor een jaar, en op het grondgebied van de moeder voor 2 tot 4 jaar blijven. Borstvoeding blijft tot november. Mannetjes bieden geen ouderlijke zorg voor de jonge, hoewel ze jong toestaan op hun grondgebied

de maximale levensduur van 20 tot 21 jaar voor mannen en 21 tot 22 jaar voor vrouwen. L

ze eten bladeren, scheuten, en eikels.

- bnroedseizoen :septeber - november

- draagtijd 6 a 7 maand

- 1 a2 jong

- jong 1 jaar bij moeder

 

soorten/

 °  De Japanse bosgems (Capricornis crispus), 

Maak jouw eigen website met JouwWeb